Honlapkészítés tippek - honlapteszt.hu Kitöltött honlapteszt
Kezdőlap Online Marketing▾ Honlapkészítés▾ Keresőoptimalizálás▾ Google Adwords▾ Kapcsolat

Számlázóprogram megfelelőségi nyilatkozat


PHOENIXWEB Kft.
Jogszabály megfelelőségi nyilatkozat az APEH részére


A PHOENIXWEB Kft. jelen nyilatkozattal igazolja, hogy a PHOENIXWEB számlázóprogram minden tekintetben megfelel a nyilatkozat készítésének napján hatályos jogszabályoknak. Az alábbiak a program üzemszerű használat közben előállított bizonylatok esetében igazak.

A programmal nyomtatott számla megfelel a 35/1996. (XII.27.) PM rendelettel, 12/1997. (IV.18.) PM rendelettel, 8/1999. (III.5.) PM rendelettel, a 34/1999. (XII.26.) PM rendelettel, 8/2000. (II.16.) PM rendelettel és a 33/2000. (IX.21.) PM rendelettel módosított 24/1995. (XI.22.) PM rendelet előírásainak, amely kimondja:

"...b) számítógéppel előállított számla, amelynek szigorú számadás alá vonása az (5) bekezdés szerint megvalósul oly módon, hogy a program – beleértve az alaki hibás, vagy tartalmilag rontott, illetve megsemmisült vagy elveszett számla esetét is – kihagyás és ismétlés nélkül biztosítja a sorszámozást, és a másolatok alapján a hiánytalan elszámolás biztosított. Ez utóbbi feltétel teljesüléséhez a számla összes példányának egymás utáni nyomtatással történő előállítása esetében a gépi programnak biztosítania kell a példányok sorszámozását, több példányos összeszerelt, előnyomás nélküli számla esetén pedig fel kell tüntetnie azt, hogy a számla hány példányban készült;"

valamint:

"( 6) Gépi számlázás esetén a számla kibocsátójának rendelkeznie kell a számlázási programra vonatkozó olyan dokumentációval, amely biztosítja a program működésének ellenőrizhetőségét."

A fentieknek megfelelően az első nyomtatás első példányán szerepel az eredeti felirat, illetve az első nyomtatás többi példányán szerepel, hogy hányadik példány, valamint az ismételt nyomtatás után a számlán feltüntetésre kerül, hogy másolat illetve, hogy hányadik példány.

A programhoz szállított felhasználói kézikönyvben a számlák kezeléséhez szükséges leírás (Help) megtalálható.

A számla - nyomtatás utáni - utólagos módosítása a programban nem megengedett.

A programmal olyan számla készíthető, amely tartalmaz minden olyan elemet, amelyet a 2004. május 1-től hatályos általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. áfa-törvény 13. § (1) bekezdés 16-17. pontja, a számla és az egyszerűsített számla adattartalmára vonatkozóan kötelezően előír.

A programmal készített számla megfelel a 1992. évi LXXIV. áfa-törvény43. § (4) bekezdés előírásainak megfelelően a számvitelről szóló 2000. évi. C. törvény 166-169. §-aiban előírtaknak.


A hibás adatbevitelből eredő károkkal kapcsolatos felelősséget a program fejlesztője a felhasználóra hárítja át. Az adatbázisok tartalmáért a PHOENIXWEB Kft. felelősséget nem vállal.

A fenti nyilatkozat nem vonatkozik azon kliensből nyomtatott számlákra,amiket nem a PHOENIXWEB Kft. készített, illetve amit a PHOENIXWEB Kft. készített, de más személy a klienst módosította a nyomtatás után más program, vagy eszköz által a bizonylatot módosították.

A PHOENIXWEB Kft. a bizonylatok eredetiségének beazonosítását saját egyedi azonosító eljárása alapján tekinti elfogadottnak. Jogi út kizárva.

Nyíregyháza, 2005. április 25.

 1 ember köszönte meg.

 

  Verdes János - Honlapkészítés, weboldal készítés
SEOZSENI Belépés
Weblap készítés blog
Kulcscsó sűrűség számítás
Honlapkészítés tippek: címsor ebook (honlap ingyen)
Weboldal készítés tippek: szövegírás ebook (honlap ingyen)