Honlapkészítés tippek - honlapteszt.hu Kitöltött honlapteszt
Kezdőlap Online Marketing▾ Honlapkészítés▾ Keresőoptimalizálás▾ Google Adwords▾ Kapcsolat

Családi pótlék és utalása, kinek, mikor, meddig


A magyar állam havonta anyagi segítséget nyújt a gyermekek felneveléséhez, iskoláztatásával járó kiadásokhoz családi pótlék keretében a családi adókedvezmény mellett.

Pár éve a családi pótlék elnevezést ketté osztották, aminek révén a nevelési ellátás illetve az iskoláztatási támogatás adja a családi pótlék (csp) fogalmát:
attól függően jár a családi pótlék ilyen vagy amolyan formája, hogy a gyerek elérte-e már a tankötelezettségi korhatárt, vagy még nem.

A családi pótlék kiemelkedő juttatás a fizetés / anyasági támogatás, CSED, GYED, GYES, GYET mellett a gyereke(ke)t nevelők számára, így nem lényegtelen mikorra várható. Az utalás dátuma nem feltétlenül esik egybe a bankszámlán történő könyveléssel. Banki folyószámlára utalás esetén 1-2 munkanap, míg a postás általi kifizetésnél négy-hat munkanap múltán lesz elérhető a kiutalt családi pótlék pénzösszege.

A vásárlóCsapat oldalán tájékoztatásul megosztjuk az egyes hónapok szerinti várható utalási időpontokat.

A családi pótlék alanyi jogon jár ugyan, de kézhezvétele feltételhez kötött:
Az átreformált családi pótlékból származtatott iskoláztatási támogatás azt jelenti, hogy ha a gyerek már tanköteles és iskolában tanul, akkor a nevelő csak akkor kapja kézhez ezt az összeget ha a gyerek nem hiányzik ötven óránál többet igazolás nélkül. Akkor, ha a gyermek még óvodás korú, abban az esetben nem hiányozhat igazolás nélkül az óvodából húsz napnál többet, máskülönben a nevelési ellátás címszóval fémjelzett juttatás utalása szünetelésre kerülhet.

Az érettségit követően megszűnik a családi pótlék a gyerek után. A juttatás mert csupán a tanév befejeztéig, tehát június utolsó napjáig vehető igénybe. A törvény szerint ugyanis a juttatás (azaz iskolásnál iskoláztatási támogatás) a tankötelezettség teljes idejére jár, vagyis addig, míg a gyerek közoktatási intézményben tanul, de legfeljebb azon tanévnek a befejezéséig}, amikor betölti a 20. - sajátos nevelést igénylő gyerek esetén a huszonharmadik - életévét. Aki érettségi után nem kerül be egyetlen felsőoktatási intézmény nappali képzésére sem, és alkalmazásba sem kerül, vagy aki esti vagy levelező rendben tanul, annak gondoskodnia kell a TB-járulékának megfizetéséről.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2019-02-28 19:55

 

  Verdes János - Honlapkészítés, weboldal készítés
SEOZSENI Belépés
Weblap készítés blog
Kulcscsó sűrűség számítás
Honlapkészítés tippek: címsor ebook (honlap ingyen)
Weboldal készítés tippek: szövegírás ebook (honlap ingyen)