Honlapkészítés tippek - honlapteszt.hu Kitöltött honlapteszt
Kezdőlap Online Marketing▾ Honlapkészítés▾ Keresőoptimalizálás▾ Google Adwords▾ Kapcsolat

Családi pótlék és utalása, kinek, mikor, meddig

A magyar állam havonta támogatás nyújt a gyermek felneveléséhez, kitaníttatásával járó kiadásokhoz családi pótlék keretében.

Nem olyan régen a családi pótlék elnevezést ketté szedték, aminek következtében a nevelési ellátás illetve az iskoláztatási támogatás adja a családi pótlék (csp) fogalmát:
attól függően jár a családi pótlék egyik vagy másik típusa, hogy a gyerek betöltötte-e immáron a tankötelezettségi korhatárt, vagy még nem.

A családi pótlék fontos anyagi segítség a gyereke(ke)t nevelők részére, így nem lényegtelen mikor vehető kézbe. Az tranzakció dátuma nem feltétlenül egyezik meg a bankszámlán történő könyveléssel. Banki folyószámlára utalás esetén egy-két munkanap, viszont a postai kifizetésnél négy-hat munkanap múlva lesz elérhető az eljuttatott családi pótlék pénzösszege.

Oldalunkon tájékoztatásul publikáljuk az egyes hónapok szerinti remélhető átutalási időpontokat.

A családi pótlék alanyi jogon kapható ugyan, de kézhezvétele feltételhez kötött:
Az átszabott családi pótlékból származó iskoláztatási támogatás azt jelenti, hogy ha a gyerek elérte a tankötlees kort és iskolába jár, akkor a szülő csak abban az esetben kapja kézhez ezt a pénzt ha a gyerek nem hiányzik 50 óránál többet igazolatlanul. Amennyiben a gyermek még óvodás korú, abban az esetben nem hiányozhat igazolatlanul az óvodából húsz napnál többet, máskülönben a nevelési ellátás néven futó családi pótlék utalása felfüggesztésre kerülhet.

Az érettségi letétele után nem jár már családi pótlék a gyerek után. A családi pótlék ugyanis csupán a tanév végéig, azaz június utolsó napjáig vehető igénybe. A jogszabály értelmében tudniilllik a juttatás (azaz iskoláskorúnál iskoláztatási támogatás) a tankötelezettség komplett időtartamára jár, vagyis addig, míg a gyerek közoktatási intézményben tanul, de maximum annak a tanévnek a befejzetéig}, amikoris betölti a 20. - különleges nevelést igénylő gyerek esetében a 23. - életévét.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2019-02-28 19:55

 

  Verdes János - Honlapkészítés, weboldal készítés
SEOZSENI Belépés
Weblap készítés blog
Kulcscsó sűrűség számítás
Honlapkészítés tippek: címsor ebook (honlap ingyen)
Weboldal készítés tippek: szövegírás ebook (honlap ingyen)