Honlapkészítés tippek - honlapteszt.hu Kitöltött honlapteszt
Kezdőlap Online Marketing▾ Honlapkészítés▾ Keresőoptimalizálás▾ Google Adwords▾ Kapcsolat

Miért nem rajzol a gyerekünk?

Gyakran panaszolják az anyukák, hogy nem szívesen rajzol a gyermekük és keresik a módját, hogyan motiválhatnák a gyermeküket arra, hogy színes ceruzát ragadjanak. Minden gyerek más, így az ok is más a legtöbb esetben. A gyermekek viselkedés mintákat másolnak, ezért első ízben tekintsünk körbe a szűk környezetünkben, hogy látja-e a gyerek a szülőket írni, rajzolni vagy már mindenki a telefonján jegyzetel.

Legyen kéznél jó minőségű színes ceruza készlet és papír

Próbáljuk ki és tartsunk a konyhaasztalon megfelelő minőségű színes ceruzákat vagy zsírkrétát és papírt. A konyha az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük és a gyerek, általában mellettünk van. Ha látja a gyermek, hogy mi is írunk jegyzeteket vagy bevásárlólistát, esetleg rajzolunk is, ő is ezt fogja tenni. Ha mi szülők nem rajzolunk, a gyermek sem fog kísérletezni a ceruzával.

Finommozgások fejlesztése

A finommotorikus mozgás fejlesztése nem kizárólag színes ceruza kérdése. Jól beváltak a labdajátékok is erre a célra, mivel lazul a csukló, fejleszti a szem-kéz összehangolást, ami a rajzoláshoz is nélkülözhetetlen. A rajzolás a gyermekek fontos kifejező eszköze a játékon túl. Ha a gyerek még nem tanulta meg a helyes ceruzatartást, akkor érdemes a vastag háromszögletű színes ceruzákat választani, majd később jöhet a vékonyabb társa.

Prezentáljuk a rajzokat!

Ha már megszülettek az első firkák, rajzok, érezze a gyerek, hogy fontos, amit tesz. Állítsuk ki valahová, majd időről időre cseréljük a rajzait. A korábbi rajzokból állítsunk össze egy mappát, hogy legyen, amit megmutatni a rokonoknak, ismerősöknek.

Forrás: wts.hu, 2017-06-30 21:58

 

  Verdes János - Honlapkészítés, weboldal készítés
SEOZSENI Belépés
Weblap készítés blog
Kulcscsó sűrűség számítás
Honlapkészítés tippek: címsor ebook (honlap ingyen)
Weboldal készítés tippek: szövegírás ebook (honlap ingyen)