Honlapkészítés tippek - honlapteszt.hu Kitöltött honlapteszt
Kezdőlap Online Marketing▾ Honlapkészítés▾ Keresőoptimalizálás▾ Google Adwords▾ Kapcsolat

Profit duplázás ideális kulcsszavakkal

Kétszer, háromszor, de akár ötször nagyobb forgalmat eredményez, ha megtalálja az ideális kulcsszavakat

A Google működése pofonegyszerű. Beírjuk a keresett szót vagy szavakat a keresőbe, és a Google kiadja a témába vágó honlapokat fontossági sorrendben.

Az Ön szempontjából kulcsfontosságú, hogy milyen szavakat írnak be a vevők.

Innen ered a "kulcsszó" elnevezés.

Mi az a "kulcsszó"?

A "kulcsszó" az a szó vagy szavak, amelyeket a keresőbe írnak. Létezik egyszavas illetve többszavas kulcsszó. Egyszavas kulcsszó, ha valaki azt írja a keresőbe, hogy "asztalos". Több szavas kulcsszó, ha valaki azt írja a keresőbe: "asztalos Eger".

A kulcsszó drámaian képes befolyásolni az Ön látogatottságát.

A vevő beírja a kulcsszót, rögtön látja a témába vágó honlapokat fontossági sorrendben. Az első három helyezett minden keresésnél látható. Közvetlenül, görgetés nélkül. Az átkattintások igen magas százalékát viszik el az itt szereplő honlapok. Ezért nevezik ezt a helyet Arany Háromszögnek.

Nyilvánvaló, hogy minél előrébb helyezkedik el honlapja a találati listán, annál többet fog profitálni.

Az már kevésbé feltűnő, hogy a kulcsszónak is ugyanilyen drámai hatása van.

Minden kulcsszóhoz tartozik egy Arany Háromszög. Ugyanahhoz a témához általában kettő-négy kiemelten fontos kulcsszó, és négy-tíz apróbb kulcsszó tartozik.

Látogatottság robbanás

Nézzük meg mi történik, ha valaki foteleket árul az interneten. Magáról értetődő, hogy a "fotel" kulcsszó Arany Háromszögébe kell kerülni ahhoz, hogy az üzlet rentábilis legyen.

Nem kell találgatni, hogy vajon hányan írják be a "fotel" kulcsszót. A Google nyilvánosságra hozza: havonta 12.100 kereső.

Gondolta volna, hogy a "bútor fotel" kulcsszóra ennél kétszer többen keresnek? Érdekes, igaz? Emellett van még pár apró kulcsszó, mint relax fotel, babzsák fotel, masszázs fotel, rattan fotel, tv fotel, bőr fotel. Ezekre további 4.900-an keresnek havonta.

 

Kulcsszavak "A" oszlop:
Látogatottság ideális kulcsszavak nélkül
"B" oszlop:
Látogatottság ideális kulcsszavakkal
fotel 12.100 12.100
bútor fotel - 22.200
relax fotel - 1.600
babzsák fotel - 1.000
masszázs fotel - 720
rattan fotel - 720
tv fotel - 720
bőr fotel - 140
Összesen: 12.100 látogató / hónap
39.200 látogató / hónap

1. táblázat: a lágotagottság alakulása ideális kulcsszavakkal

Jól nézze meg ezt a táblázatot. Emlékezzen erre, amikor a saját látogatottságát szeretné felturbózni Google optimalizálással.

Ha csak azon gondolkodik, hogy jobb helyezést érjen el, az "A" oszlopba esik. Egyetlen kulcsszó Arany Háromszögéért versenyzik, így az adott témában elérhető maximális keresések 20-50 százalékát éri el.

Ha azon gondolkodik, hogy jó kulcsszavakban érjen el jobb helyezést, akkor Ön a "B" oszlopba tartozik. Itt könnyedén kétszeresére, háromszorosára növelheti a profitját. Egyetlen okos húzással. Anélkül, hogy az árrést háromszorosára emelné...

A vevő beírja a kulcsszót a keresőbe, a Google kiadja a kulcsszóhoz kapcsolódó honlapokat fontossági sorrendben. Ugyanabban a témához általában 2-4 fontos kulcsszó és 4-10 apróbb kulcsszó tartozik. Minden kulcsszónak van egy saját Arany Háromszöge.

Minél több hasznos kulcsszó Arany Háromszögébe kerül, annál több látogatottságot, vagyis eladást így profitot realizál.

 

Sok-sok látogatót kívánok, üdvözlettel:

Idő = Élet. Ne töltse idejét (életét) új ügyfelek szerzésével. Legyen több ütős honlapja is a Google kereső élmezőnyében. Impulzív reklámszövegekkel maximalizálja az eladások számát. Lazítson és élvezze, ahogy az online vevőszerző folyamat magától termeli a profitot. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Online marketing és impulzív reklámszövegírás szakértője

 

 16 ember köszönte meg.

 

  Verdes János - Honlapkészítés, weboldal készítés
SEOZSENI Belépés
Weblap készítés blog
Kulcscsó sűrűség számítás
Honlapkészítés tippek: címsor ebook (honlap ingyen)
Weboldal készítés tippek: szövegírás ebook (honlap ingyen)